De ce animalele albastre sunt atât de rare

Distribuie

Conform cercetărilor, culoarea preferată a majorității oamenilor este albastru – chiar și 75 de țări diferite au albastru în steagurile lor naționale. Dar, din anumite motive, în natură, această culoare nu se poate găsi foarte des, mai ales când vine vorba de animale. Și este probabil să puteți număra numărul de animale albastre pe care le-ați văzut pe o singură mână.

Așadar, cititi mai jos pentru a afla de ce nu există prea multe animale albastre în lume.

Culoarea poate depinde de ceea ce mănâncă animalul.

Aproape toate culorile din blană, piele sau pene ale animalelor au pigmenți proveniti de la alimentele pe care le consumă. De exemplu, coșul de aur consumă flori galbene, iar somonul și flamenii mănâncă scoici și creveți roz.

Acest lucru este valabil și pentru maro, roșu și portocaliu – dar albastru este excepția. Deoarece nu există un pigment albastru adevărat în plante, animalele nu pot deveni albastre prin alimente, motiv pentru care este atât de rar.

Majoritatea animalelor albastre nu sunt de fapt albastre.

Culoarea este modul în care percepem diferite lungimi de undă ale luminii. Unele animale apar albastre, ceea ce înseamnă mai ales că au dezvoltat o modalitate de a ne păcăli ochii să le vedem în acest fel (asta include ochii albaștri ai oamenilor) prin utilizarea structurilor fizice și a reflectării luminii.

Fluturele albastru, ilustrat deasupra, apare doar albastru, datorită modului în care aripile sale reflectă lumina. Aripile au o structură microscopică care absoarbe toate celelalte culori, cu excepția albastruului. Și din moment ce culoarea se bazează pe structură, odată ce aripile sunt umplute cu ceva diferit de aer, cum ar fi alcoolul, de exemplu, culoarea albastră va dispărea și aripile se vor schimba.

Nu există păsări cu pene albastre.

Toate păsările care par a fi albastre au pene structurate în mod similar – ele reflectă doar lumina albastră. Fiecare pană are mărgele minuscule distanțate într-un mod care face ca toate celelalte culori, cu excepția albastruului, să fie anulate.

Există un singur fluture care creează pigment albastru.

Albastrul ca pigment este imposibil de rar în natură și îl puteți vedea doar pe un fluture: the olivewing. Acesta a evoluat chimic pigmentul de pe aripi și culoarea nu se va schimba, indiferent de modul în care le privești. Pentru cercetători, acest fluture este încă un mister.

Care este culoarea ta preferată din natură?

Altii mai citesc si..